Read e-book online Binnengaan in de Rust: Lessen uit de brief aan de Hebreeën PDF

By Israel Harel,M. Barendse-Pasterkamp

ISBN-10: 1545185085

ISBN-13: 9781545185087

Israel Harel laat een volledig nieuw licht schijnen op het nieuwtestamentische boek Hebreeën dat zelfs de meest doorgewinterde christelijke volgeling zal onderrichten. De auteur onderzoekt de achtergrond van de Joodse cultuur en opvattingen waarin de short aan de Hebreeën is geschreven. Hij zet de referenties aan de Joodse geschie- denis uiteen om de moderne lezer (Jood of niet-Jood) te helpen begrijpen wat Jezus hee gedaan voor een ieder van ons. Hij onderzoekt de vragen en moeilijkheden die worden aangehaald in de short, en bespreekt tegelijkertijd lang bestaande developments binnen het judaïsme en hoe Jezus
het Bijbelse judaïsme vervult en het Rabbijnse judaïsme overstijgt. Uit deze uit- eenzetting komt één thema luid en duidelijk naar voren: de short aan de Hebreeën is een duidelijke oproep tot intimiteit met God in het heilige der heiligen. Het is een roep om binnen te gaan in de sabbatrust van God, in de plaats waar Hij alles in al is.

Show description

Read or Download Binnengaan in de Rust: Lessen uit de brief aan de Hebreeën (Dutch Edition) PDF

Similar dutch ebooks_1 books

Download PDF by Pinhok Languages: Zweeds vocabulaireboek: Aanpak Gebaseerd Op Onderwerp (Dutch

Bent u een gevorderde cursist en van plan uw woordenschat uit te breiden? Of bent u een specialist op een bepaald vakgebied die op zoek is naar de relevante woordenschat omtrent een bepaald onderwerp? Dan is dit het boek waar u naar op zoek bent. Dit vocabulaireboek biedt een zeer gedetailleerde woordenschat en alles is gesorteerd op onderwerp, dus u kunt eenvoudig uitkiezen wat u als eerste wilt leren.

New PDF release: Lente (De vier seizoenen) (Dutch Edition)

Karl Ove is met zijn drie maanden oude dochter Anne onderweg naar zijn vrouw Linda, die is opgenomen. We volgen chicken tijdens een roadtrip van zonsopgang tot zonsondergang. Het is lente, de bomen krijgen knoppen, de dagen worden weer langer. Tegelijkertijd is er de duisternis van de ziekte van Knausgårds vrouw.

Dons (Dutch Edition) - download pdf or read online

Erotiek is van alle tijden, erotische verhalen ook. Gelukkig is het inmiddels al lang geen style meer dat onder de toonbank verkocht wordt en achter gesloten gordijnen wordt gelezen. In Dons zijn de beste erotische verhalen uit Oh journal verzameld, geschreven door de fantastic fleur van de Nederlandse en Vlaamse literatuur.

Download PDF by Willem Anker,Karina van Santen,Rob van der Veer: Buys (Dutch Edition)

Willem Anker (1979) debuteerde met de roman Siegfried. Buys werd bekroond met de Hertzogprijs, de belangrijkste Zuid-Afrikaanse literatuurprijs.

Extra resources for Binnengaan in de Rust: Lessen uit de brief aan de Hebreeën (Dutch Edition)

Example text

Download PDF sample

Binnengaan in de Rust: Lessen uit de brief aan de Hebreeën (Dutch Edition) by Israel Harel,M. Barendse-Pasterkamp


by Jason
4.0

Rated 4.62 of 5 – based on 25 votes